« vorige | volgende »
Navid Nuur: ‘Where you end and I begin.'Navid Nuur bevindt zich met zijn nieuwe tentoonstelling 'Lube Love' op het snijvlak van beeldende kunst en tekst. Het geschreven woord heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van Navid Nuur. Dit, vanwege zijn Iraans-Nederlandse achtergrond, het feit dat hij dyslexie heeft en is begonnen in de graffiti-scene. Al eerder combineerde hij deze twee elementen op vele verschillende manier in zijn werk en waren er zowel letterlijke toepassingen van taal en beeld te zien, als meer conceptuele benaderingen. Deze verscheidenheid aan omgang met het woord is terug te zien in 'Lube Love'. 

Tijdens de tentoonstelling krijg je elke donderdagmiddag de mogelijkheid om een ontwerp van Navid Nuur op je lichaam te laten tatoeëren. Een van zijn kunstwerken is namelijk een tattooshop, waarvoor hij 25 tekst- en lijntattoos heeft ontworpen die je gratis kunt laten zetten door een tattoo-artist van Playersclub Tattoo Maastricht.

Navid Nuur ontwikkelde 'Lube Love' speciaal voor het Bonnefantenmuseum. De tentoonstelling is nog t/m 26 januari 2014 te zien in het museum. Voor meer informatie, bezoek de website.

Titel: Nuur is al een tijd bezig met zijn nieuwe werk: ‘Where you end and I begin.' Hij vraagt journalisten om deze zin toe te voegen aan hun teksten, omdat elke tekst onderdeel gaat worden van deze nieuwe serie. Misschien zul je deze tentoonstellingsaankondiging van Mister Motley dus een keer tegenkomen in een van zijn komende tentoonstellingen...

Navid Nuur (Teheran, 1976) woont en werkt in Den Haag. Zo'n tien jaar geleden maakte hij de overstap van grafische vormgeving en illustratie naar de autonome beeldende kunst. In relatief korte tijd heeft hij zich ontwikkeld van een veelbelovend talent tot een rijzende ster in de internationale kunstwereld. Solotentoonstellingen van Navid Nuur waren onder andere te zien in het kunstcentrum Matadero in Madrid, Parasol in London en Centre Pompidou in Parijs. Zijn werk werd bekroond met de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst (2011) en de prestigieuze Discoveries Prize tijdens de eerste editie van Art Basel in Hong Kong (2013).
Fotografie: Jhoeko

| | | tag - Where you end and I begin, Navid Nuur, Bonnefantenmuseum, woord en beeld, tentoonstelling, tattooshop, Lube Love | laat een reactie achter
Plaats een reactie
Je email zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *