« vorige | volgende »
ArtEZ 24-Hour striptekenuitdaging


Mirjam Laater

Studenten van de ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle stellen zich voor de uitdaging om 24 uur lang non-stop werk te maken tijdens ArtEZ 24-Hour. Op zaterdag 5 oktober om 11.00 sluit de academie de deuren om pas de volgende ochtend weer open te gaan. ArtEZ 24-Hour wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en betekent werken onder tijdsdruk, samenwerken en doorzettingsvermogen om tot inspirerende en verrassende resultaten te komen. 

Dit event is een initiatief van studenten Comic Design van ArtEZ, de enige bachelor afstudeerrichting voor striptekenaars in Nederland. Zij maken in 24 uur een 24 pagina’s tellende strip. Dat betekent 1 pagina per uur! Ook studenten Animation Design, Illustration Design, Docent Beeldende Kunst & Vormgeving (DBKV) en de Vooropleiding Art & Design in Zwolle doen mee. Dat maakt ArtEZ 24-Hour een multidisciplinair event waarbij de deelnemers ongeacht discipline of achtergrond 24 uur werken aan één van de volgende uitdagingen:

24-Hour Comic Day: een beeldverhaal maken van 24 pagina’s in 24 uur.
24-Hour Animation: een compleet afgemonteerde animatiefilm maken van exact 24 seconden.
24-Hour Illustration: 24 uur het actuele nieuws verslaan.
24-Hour DBKV: 24 uur werken in de grafiekwerkplaats, 4 x 6 uur grafisch werk onder de titel 'Daglicht Nachtlicht'.

Nina Peckelsen

Nina Peckelsen

ArtEZ 24-Hour sluit aan bij het internationale striptekenevent 24-hour Comics Day, dat jaarlijks plaatsvindt in Amerika en inmiddels in 17 landen navolging kent. In landen als België, Frankrijk en Japan is de literaire strip, ofwel de graphic novel, inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardige en gewaardeerde kunstvorm. Een specialisatie Comic Design binnen het kunstonderwijs is de beste manier om de stripcultuur in Nederland op hetzelfde hoge niveau te krijgen. ArtEZ wil de Nederlandse stripcultuur verstevigen door zich enerzijds te richten op talentontwikkeling en anderzijds onderzoek te doen naar de toepassingsmogelijkheden van dit medium. Comic Design is daarmee een waardevolle en vanzelfsprekende aanvulling op de al langer bestaande specialisaties Illustration Design en Animation Design van ArtEZ Art & Design in Zwolle.

Mirjam Laater

Tessa van der Sande

Dianne van der Heide

Dagmar Heikens

Gezienus Bruining

Inez van de Ven

Op de foto's is werk te zien dat gemaakt is tijdens de editie in 2012. ArtEZ 24-Hour is live te volgen via livestream op www.ArtEZ.nl/live en op Twitter. Meetwitteren kan ook via #ArtEZ24Hour.

| | | tag - ArtEZ 24-hour, stripcultuur, Comics Day, event, tekenen | laat een reactie achter
Plaats een reactie
Je email zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *