« vorige | volgende »
Foto-expo in Het Nutshuis: DocuDenHaag 2013


Mieke Meesen

DocuDenHaag 2013: 'Heilig...'
6 september t/m 25 oktober 2013

Haagse fotografen Mieke Meesen, Claudia Heinermann en David Galjaard werden uit een grote stapel inzendingen geselecteerd door de jury om hun plan met als onderwerp ‘Heilig’ uit te voeren. Zij zoeken alle drie op eigen wijze naar heiligheid in de huidige maatschappij. 

David Galjaard stelde vast dat veel mensen nu zelf bepalen wat heilig is. Hij riep Hagenaars op om hem te vertellen wat hun heilige plek is. In Heilige grond komen negen mensen aan het woord die vertellen over hun heilige plek, David voorzag hun verhaal van beeld.

David Galjaard

David Galjaard

Mieke Meesen volgde Mirjam, een jonge moeder die een groot deel van haar leven wijdt aan Santo Daime, een van oorsprong Braziliaanse religie.

Claudia Heinermann ging op zoek naar de laatste overlevenden van het Oranjehotel (de geuzennaam van de Scheveningse gevangenis tijdens WOII). Logischerwijs zijn dit er niet veel meer en de meeste van hen zijn in de negentig. Zij interviewde en portretteerde deze verzetsstrijders. De geluidsfragmenten kunnen worden beluisterd via de website van het Nutshuis, waar ook meer informatie over deze expo is te vinden.

Claudia Heinermann

Claudia Heinermann

Mieke Meesen

Mieke Meesen

| | | tag - Fotografie, het nutshuis | laat een reactie achter
Plaats een reactie
Je email zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *