« vorige | volgende »
Haunted HomeDromen als basis voor beeldende kunst. Een bekende, huiselijke omgeving is de perfecte setting om te fantaseren, te dromen en een eigen surrieële wereld in te situeren. We kennen onze eigen omgeving goed en voelen ons vertrouwd. Juist daarom spelen griezel- en horror films zich vaak af in een huis of hotel, denk daarbij aan de films The Shining, Poltergeist en Funny Games. De kunstenaars Marc Aschenbrenner, Bjørn Melhus & Stacey Steers zijn videokunstenaars die het onderbewuste als startpunt van hun werk nemen. Elk belichten zij vanuit een andere invalshoek waarnemingen die niet in de realiteit hebben plaats gevonden.  


Voor Marc Aschenbrenner, Bjørn Melhus & Stacey Steers is video het perfecte medium om te spelen met de realiteit. Als in een droom kunnen verhalen, karakters, omgevingen en symbolen worden gebruikt om de kijker een nieuwe ervaring te geven. Video heeft de kracht om dromen waar te maken. Dromen die vol zijn van onverwachte wendingen met personages die we niet hebben kunnen bedenken. Het medium video geeft ongekend veel mogelijkheden om surriële wereld te verbeelden. In deze tentoonstelling zijn videowerken bij elkaar gebracht die een ‘unheimisch’ gevoel geven. De curator Reynold Reynolds is zelf een videokunstenaar en heeft de geheimzinnige, soms griezelige werken van zijn collega’s Marc Aschenbrenner, Bjørn Melhus & Stacey Steers, op verzoek van West, bij elkaar gebracht omdat zij eigenzinnig zijn en elk op hun eigen wijze al jarenlang zeer consciëntieus werken.Marc Aschenbrenner’s (1971, Linz,AU) woont en werkt in Berlijn. In zijn videos begint hij met tekeningen, die hij vervolgens transformeert in driedimensionale creaties met materiaal als overlevingsdekens, vuilniszakken en tape.

Stacey Steers (1954, Denver, USA) woont en werkt in Boulder, Colorado. Zij maakt arbeidsintensieve films en installaties samengesteld uit duizenden afzonderlijke, handgemaakte werken op papier.

Bjørn Melhus (1966, Kirchheim, DE) woont en werkt in Berlijn. Hij werkt op basis van versnippering, vernietiging en herstel van populaire symboliek en herdefinieert hiermee de verhouding van de massamedia en de kijker. Zijn werk is getoond en bekroond op tal van internationale filmfestivals.

Curator: Reynold Reynolds
Expositie: t/m 12 oktober 2013
Galerie West: Groenewegje 136, 2515 LR Den Haag
| | | tag - Den Haag, expositie, Galerie West, Haunted Home, Marc Aschenbrenner, Bjørn Melhus & Stacey Steers | laat een reactie achter
Plaats een reactie
Je email zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *