« vorige | volgende »
Het Volkspaleis: The LostNooit eerder heeft het grote publiek toegang gehad tot de bijzondere locatie waar het Volkspaleis dit jaar plaatsvindt. De turbinehal van de E.On Electriciteitsfabriek bevindt zich op het kruispunt van de verschillende Haagse woonwijken Segbroek, Transvaal en het Zeeheldenkwartier. De manifestatie Volkspaleis brengt op een zelfde manier uiteenlopende kunstvormen bij elkaar en laat de bezoeker op een verrassende manier kennis maken met deze unieke plek midden in de stad. 


Het Volkspaleis is een multidisciplinaire manifestatie waar West onder andere de wereldpremière van het prachtige, monumentale filmproject The Lost (Die Verlorenen) van de internationaal bekende Amerikaanse kunstenaar Reynold Reynolds toont.De turbinehal vormt de perfecte plek om de film die door middel van zeven verschillende levensgrote projecties, van gemiddeld 8 meter breed, getoond zal worden. Het project is gebaseerd op teruggevonden filmmateriaal uit de jaren dertig, een tijd van ernstige economische crisis. De film gaat over het leven van een jonge schrijver die samen met andere performers, dansers en muzikanten in een hotel in Berlijn woont. De originele film kon destijds niet worden afgemaakt door het opkomende nazi-regime. Het team van Reynolds heeft de film nu voltooid en aangevuld.


Naast de vaste dagelijkse voorstelling wordt een uitgebreid avondprogramma georganiseerd. West heeft hiervoor diverse partners uitgenodigd waaronder schrijvers, muzikanten en andere performers. Zo komen in het Volkspaleis net als in de film van Reynolds allerlei verschillende artiesten en kunstenaars bij elkaar op dezelfde plek. Ze tonen hier hun werk en gaan daarnaast in gesprek over de positie van kunst in onze huidige samenleving, die nu weer onder druk staat van een grote economische crisis.

Het Volkspaleis vormt 30 dagen lang een centrum voor kunst op allerlei verschillende manieren. Door de grootse en ruige uitstraling van de turbinehal in de E.On Electriciteitsfabriek krijgt alle kunst die hier te zien is een bijzondere lading en urgentie. Een avond zal steeds bestaan uit een verrassende combinatie van optredens en lezingen of discussies.


Voor meer informatie, bekijk de website.

| | | tag - Den Haag, E.On Electriciteitsfabriek, Filmproject, Reynold Reynolds, The Lost (Die Verlorenen), Het Volkspaleis | laat een reactie achter
Plaats een reactie
Je email zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *