« vorige | volgende »
Kunstwedstrijd in Japanmuseum SieboldHuis te LeidenJapanmuseum SieboldHuis (www.sieboldhuis.org) en Galerie Diana Lepelaar (www.galeriedianalepelaar.nl), initiëren in het najaar van 2013 het kunstproject "Samurai-Warrior". Met dit project wil het SieboldHuis een podium bieden aan hedendaagse kunstenaars door middel van een wedstrijd.

65 kunstenaars maken kans te exposeren in het Japanmuseum SieboldHuis, gelijktijdig met de tijdelijke tentoonstelling ‘Helden, Humor, Horror. Japanse prenten van Utagawa Kuniyoshi (1797-1861)’, uit een Japanse privé collectie van 7 december 2013 t/m 9 maart 2014. De kunstwerken worden bovendien ter verkoop aangeboden met een begeleidende brochure, waarbij de opbrengst voor 100% terugvloeit naar de kunstenaar. De kunstenaar met het meest inspirerende werk wint een geldprijs en een solo-expositie in Galerie Diana Lepelaar. 

Iedere kunstenaar kan met één kunstwerk (afmeting 30x30 cm) deelnemen met als thema “Samurai-Warrior’”. Dit jaar biedt het museum ook plek voor extra beeldende objecten van max h40xb40xd40 cm.

galerie Diana Lepelaar

Aan de kunstenaars worden geen voorwaarden gesteld voor wat betreft leeftijd en achtergrond (autodidact, academie of amateur). De enige voorwaarde is dat de kunstenaar uit de provincie Noord of Zuid-Holland komt (geboren, wonend of werk/atelier). Van alle kunstwerken kiest een deskundige jury 60 werken en vijf 3D werken voor in de tentoonstelling in het Japanmuseum SieboldHuis en nog eens 60 werken en vijf 3D werken voor de tentoonstelling in Galerie Diana Lepelaar. Tevens zijn alle ingezonden werken zichtbaar via de website van de galerie. De jury kiest op basis van uitwerking van het thema ‘Samurai-Warrior’’, materiaalgebruik, technische vaardigheid en verbeeldingskracht.

Inschrijving via www.galeriedianalepelaar.nl/projecten

Mede mogelijk gemaakt door:
Cultuurfonds Leiden
Gemeente Leiden
Fonds1818

Samurai poster

| | | tag - galerie, sieboldhuis, Wedstrijd, Japan, samurai | laat een reactie achter
Plaats een reactie
Je email zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *