« vorige | volgende »
Op de Tegenwindfiets door het landschap


Harmen de Hoop, Zandbak

Sander Rood, Tegenwindmobiel

Op de buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid opent zondag 8 september een groepstentoonstelling over de verschillende verschijningsvormen van het landschap; cultuur- en natuurlandschap, geïnspireerd op de prachtige tuinen van Beeckestijn. Met klassieke en hedendaagse landschappen van onder andere Hans Aarsman, Eelco Brand, Grondvormen en Geer van der Klugt. 

Op de tentoonstelling is speciale aandacht voor Sander Rood (1973-2009). Voor de eerste keer is er een overzichtstentoonstelling van deze bijzondere, veel te vroeg overleden kunstenaar. Het werk van Sander Rood gaat over de (verstoorde) relatie tussen de mens en zijn omgeving. Met ingenieuze uitvindingen en humor ging hij de wereld op een poëtische wijze te lijf. Daarom wordt speciaal voor deze gelegenheid de 'Tegenwindfiets' van kunstenaar Rood gereactiveerd. Deze windfiets gaat vooruit door tegenwind.
 Wie durft mag de fiets uitproberen!

Voor meer informatie, bekijk de website van Beeckestijn.

Buitenplaats Beeckestijn, Velsen-Zuid

| | | tag - Sander Rood, tentoonstelling, Landschappen, Tegenwindfiets, Velsen-Zuid, buitenplaats Beeckestijn