« vorige | volgende »
Mostly West: Franz West and Artist Collaborations
Tot en met 22 september is in de Royal Botanic Garden in het Schotse Edinburgh de expositie ‘Mostly West: Franz West and Artist Collaborations’ te zien. Ook Mister Motley nam een kijkje bij de expositie in de prachtige botanische tuin waar het expositie gebouw staat. Er zijn verschillende werken van de Oostenrijkse kunstenaar Franz West te zien, die in samenwerking met andere vooraanstaande beeldende kunstenaars gemaakt zijn, waaronder: Douglas Gordon, Marina Faust, Sarah Lucas, Albert Oehlen, Michelangelo Pistoletto, Rudolf Polanszky, Andreas Reiter Raabe, Anselm Reyle en Heimo Zobernig. 
Franz West gelooft in de gebundelde kracht die ontstaat door samen te werken met andere kunstenaars. Doordat iedereen start met een ander uitgangspunt, resulteert dit in zeer veelzijdig werk dat zonder een dergelijke samenwerking nooit tot stand was gekomen. Hij vergelijkt het met een machine, die alleen door middel van alle verschillende input van verschillende personen in werking kan worden gebracht. Vaak integreert hij het werk van andere kunstenaars met zijn eigen werk, waardoor er nieuwe beelden tot stand komen.

De tentoonstelling is samengesteld door Ines Turian, voorzitter van de Franz West Foundation. Voor meer informatie kun je de website van de Royal Botanic Garden Edinburgh bezoeken.
Fotografie: Irene de Craen

| | | tag - Schotland, Royal Botanic Garden, expositie, Edinburgh, Franz West, Mostly West | laat een reactie achter
Plaats een reactie
Je email zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *