volgende »
Tussen-Ruimte
Tijdens de viering van 400 jaar grachtengordel zoekt Tussen-ruimte met hedendaagse kunstenaars en architecten plek voor het experiment in de kieren van de Amsterdamse binnenstad. Tot en met 22 september 2013 vindt Tussen-ruimte plaats, een tentoonstelling en programma in en rondom verborgen stegen, binnentuinen en andere onbenutte plekken in de Amsterdamse grachtengordel. 

Bij Castrum Peregrini opent op 22 augustus een tentoonstelling over Tussen-ruimte. Er is een maquette ontworpen van de hele grachtengordel, met daarin bijna 60 Tussen-ruimtes zichtbaar gemaakt. Fotograaf Jordi Huisman bracht de Tussen-ruimtes op eigen wijze in beeld en geluidskunstenaar Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) presenteert Grachtengroeven, geïnspireerd door verloren ruimte langs de grachten.

Tijdens de opening zullen architectuurhistoricus Jaap Evert Abrahamse en Esther Agricola (hoofd Bureau Monumenten en Archeologie) kort reflecteren op de betekenis van Tussen-ruimte in de monumentale grachtengordel.Meer info is op deze website te vinden

| | | laat een reactie achter
Plaats een reactie
Je email zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *