ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

#stadvandetoekomst in het Museon
#stadvandetoekomst
20 juni – 27 oktober 2013

Deze zomer is in het Museon in Den Haag de tentoonstelling #stadvandetoekomst te zien. De expositie, die mede-gecureerd is door de stedenbouw-, design- en lifestyle-blog The Pop-Up City, vertelt een inspirerend verhaal over de belangrijkste trends en ideeën die steden en het leven in steden in de komende decennia zullen beïnvloeden. 

#stadvandetoekomst is geen tentoonstelling waarin utopische scenario’s te zien zijn. In plaats daarvan is gekozen om het publiek op een interactieve manier kennis te laten maken met sociale, economische en technologische ontwikkelingen die nu nog in de kinderschoenen staan, maar in de stad van de toekomst een grote rol zullen spelen. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op reis langs thema’s zoals veranderende stedelijke leefstijlen, technologische innovaties op straat, nieuwe economische modellen en baanbrekende ideeën op het gebied van duurzaamheid en landbouw. Designbureau Concern heeft de tentoonstelling de look-and-feel van een stad-in-aanbouw gegeven, die is opgedeeld in een inspiratiegedeelte en een doe-het-zelf-gedeelte. #stadvandetoekomst bevat onder meer een organisch groeiende miniatuurstad waar bezoekers zelf aan kunnen meebouwen, een fab lab waarin architectuur- en stedenbouw-workshops worden gegeven en een Pop-Up City-theater. Ook kunnen bezoekers kennismaken met 3D-printing en met aquaponics, een systeem voor voedselproductie waarmee op kleine ruimtes groenten en vis gekweekt kunnen worden.

Voorafgaand aan de tentoonstelling organiseerden het Museon en The Pop-Up City een serie workshops op verschillende inspirerende locaties in Den Haag waarin samen met academici, architecten, ontwerpers, studenten, ondernemers en geïnteresseerden werd nagedacht over de toekomst van mobiliteit, rechtspraak, urban play, de peer-to-peer-economie, nieuwe leefstijlen en duurzaamheid. De resultaten van deze co-creatiefase hebben de basis gevormd voor de thematische invulling van de tentoonstelling. #stadvandetoekomst is nog te bezoeken tot en met 27 oktober 2013.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
www.popupcity.net
Fotografie: Gilian Schrofer (Concern)

| | | tag - museon, stad | laat een reactie achter