ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

'The Stuff of Legend': solopresentatie Seán Hannan in Apice for Artists
Seán Hannan
The Stuff of Legend
22.06.2013 - 27.07.2013
 

Aansluitend op zijn werkperiode in de projectruimte, presenteert Apice for Artists de Iers-Nederlandse kunstenaar Seán Hannan (1986, NL). In The Stuff of Legend onderzoekt de kunstenaar aan de hand van het persoonlijke archief van een Eddie Lenihan, een Ierse verhalenverteller en overtuigd van het bestaan van Iers-mythologische wezens, de hedendaagse waarheidsvorming die online-groeperingen middels ARG's (Alternate Reality Gaming), Hoaxes, Youtube, Photoshop, blogs en wikisites creëren.

Vanuit zijn eigen Ierse achtergrond is de kunstenaar opgegroeid met traditionele verhalen over bijgeloof en mythische vertellingen die van grote invloed zijn geweest op zijn beeld van de wereld. Door het verzamelen en selecteren van een ogenschijnlijke hoeveelheid digitaal materiaal afkomstig van sociale netwerken op het internet, illustreert Seán Hannan hoe een algemeen overeenkomstig begrijpen van feit en speculatie wordt getransformeerd tot nieuwe afspraken over individualiteit, religie en de werkelijkheid.

Door op deze processen te reflecteren, beschouwt Seán de wereld als een open deur waar verschillende verhalen openlijk vloeien en botsen met zijn persoonlijke achtergrond en interesse in het uitwisselen van informele informatie in een digitaal tijdperk.

Meer informatie: www.apiceforartists.com

Apice for Artists
Van Ostadestraat 259
1073 TN Amsterdam


Once upon a time
My father told me
A story about a man
Who did not praise God
And all his angels…, 2013

Phonograph and five wax cylinders
Sound installation
Duration: approx. 11’30 min


Opening 22 juni 2013


Waxcylindertwomen.jpg, 2013
Siberian chalk on paper
130 x 100 cm
| | | tag - apice for artists, expositie | laat een reactie achter