ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

'Territory': een tentoonstelling aan de rafelige randen van Rotterdams havengebeidDeze zomer toont AVL-Mundo in de ruwe omlijsting van de Rotterdamse havens de ontwrichtende, schurende en grensoverschrijdende openingstentoonstelling Territory.

 Net buiten het rumoer van de stad, verscholen tussen de rafelranden van de havens van Rotterdam, ligt het creatieve hoofdkwartier van AVL-Mundo. Tijdens de zomermaanden herbergt deze voormalige veevoederfabriek met silo’s en buitenterrein de tentoonstelling Territory.

De tentoonstelling toont 5 kunstenaars:

Itziar Okariz (SP), Philippe Meste (FR), Erik van Lieshout, Kevin van Braak, en Atelier Van Lieshout. In samenwerking met WORM is er een programma van events, performances, rondleidingen, films, concerten en diners.

Territory is de openingstentoonstelling van Stichting AVL-Mundo, opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout met het doel cultuur - in de breedste zin van het woord - te ondersteunen. Vanuit de uitvalsbasis aan de Keileweg in Rotterdam worden diverse activiteiten georganiseerd, van grote utopische projecten tot (on)gewenste interventies. In deze creatieve haven is tevens de studio van Atelier Van Lieshout gevestigd. Hier loop je te midden van de installaties, op de plek waar ze ontworpen worden, geproduceerd en vervolgens hun weg vinden naar musea over de hele wereld. Tijdens Territory is er naast bestaand werk ook work-in-progress van het atelier te zien, waaronder een hoogoven, werkende metaalgieterijen en een zeepfabriek.

Territory heeft de bedoeling ontluisterend, schurend en ontwrichtend te zijn. Er worden terreinen afgebakend en grenzen gesteld. De betrokken kunstenaars staan erom bekend in hun werk tot het uiterste te gaan, waarbij ze niet schuwen om persoonlijke, ethische en soms ook morele grenzen op te rekken of te doorbreken. Territory kan door sommigen misschien als aanstootgevend ervaren worden. Maar: zonder wrijving geen glans!

De tentoonstelling Territory loopt parallel aan de tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen in de Onderzeebootloods; XXXL Painting. Gelegen op Heijplaat, tegenover het AVL terrein. Beide tentoonstellingen openen 8 juni voor het publiek.

AVL-Mundo en de Onderzeebootloods liggen op steenworp afstand tegenover elkaar. Ieder op een eigen oever. Op de opening op zaterdag 8 juni vaart de AVL-Mundo Animathor van de Onderzeebootloods naar AVL-Mundo: tussen 19.30 tot 21.30 u.

Territory
8 juni -29 september 2013

Zie voor meer inormatie: www.avlmundo.org

AVL-Mundo
Keileweg 18
3029 BS Rotterdam

[Deze tekst werd grotendeels overgenomen van de website van ALV-Mundo.]


Werk aan het tentoonstellingsterrein, foto overgenomen van de facebook-pagina van AVL-Mundo.

| | | tag - Rotterdam, expositie, atelier van lieshout, AVL-Mundo | laat een reactie achter