ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

'A room of our own': 9 Zweedse kunstenaars in galerie Herenplaats


Lisbet Hemse

Emmy Wallin

 Hanna Björklund & Kia Gardelius Mårtensson

Anders Wettler

Voorgrond: Lotte Nilsson-Välimaa, achtergrond: Edvin Mattisson

Voorgrond: Hendrik Pätzke, achtergrond: Lotte Nilsson-Välimaa

Miriam Lagergren

'A room of our own'
20 april t/m 7 juni 2013

Negen zweedse kunstenaars exposeren in Galerie Herenplaats:

Hanna Björklund, Kia Gardelius Mårtensson, Lisbet Hemse, Miriam Lagergren, Edvin Mattison, Lotte Nilsson-Välimaa, Henrik Pätzke, Emmy Wallin en Anders Wettler

Deze kunstenaars maken deel uit van “Atelje Inuti2” dat is gevestigd in Stockholm en is toegelegd op de persoonlijke en creative ontwikkeling van mensen met autisme. Een uitgangspunt voor de expositie “A room of our own” is de wens om een groot werk te vervaardigen met het accent op textiel. De kunstenaars willen met hun werk de bezoekers een ontmoetingsplaats bieden waar ze kunnen zijn, voelen, onderkomen, rusten en dromen en ze willen graag dat bezoekers dit zintuiglijk en gevoelsmatig kunnen ervaren.

Op de verdieping boven de expositiezaal biedt Herenplaats atelierruimte aan kunstenaars met een verstandelijke beperking en mensen met een psychiatrische achtergrond. Herenplaats ondersteunt hen in de zakelijke kant van hun beroep. Bovendien wordt daar een aangepaste vakopleiding voor mensen met beeldend talent en een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond geboden. De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaars en docenten beeldende vorming. De duur en tempo van de opleiding is persoonsafhankelijk. Is de academie met goed gevolg afgesloten, stroomt men door naar het kunstenaarscollectief.


Jeroen Pomp toont zijn werkVoor meer informatie: www.herenplaats.nl

Galerie Atelier Herenplaats
Schiedamse Vest 56-58
3011 BD Rotterdam

| | | tag - expositie, Textiel, Nedko Solakov, Academies, Herenplaats | laat een reactie achter