ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

Twee tentoonstellingen in de Vleeshal, Middelburg
Koenraad Dedobbeleer
'You Export Reality to Where It Is You Get Your Money From'
27 april - 23 juni 2013


Koenraad Dedobbeleer (Brussel, 1975) realiseert zijn eerste solotentoonstelling in Nederland met nieuw werk in De Vleeshal.

 Een grote structuur van stalen buizen draagt de tentoonstelling. De plattegrond van deze structuur is gebaseerd op een tekening van Sol LeWitt. In de structuur worden diverse werken gepresenteerd.

Zijn sculpturen worden gekarakteriseerd door een surrealistisch accent. Het werk van de Belgische kunstenaar verscherpt ons inzicht in de meerdere lagen van objecten en hun uiterlijke kwaliteit. Wat maakt iets tot een sculptuur? Het materiaal van het object kan gezien worden als een sculptuur zelf en tegelijkertijd als basis voor een andere sculptuur.


De kunstenaar bevrijdt alledaagse objecten van hun dagelijkse functie waarvan de waarde verandert door de plaatsing in een nieuwe context. Koenraad Dedobbeleer misleidt de toeschouwer, hij creëert objecten waarvan de individuele elementen ons bekend voorkomen, maar als geheel kan het verontrusten. Afhankelijk van de locatie verandert de kunstenaar functionele objecten door plaatsing en gebruikmaking van foto’s projecties, film of geschreven elementen. Objecten worden elementen in een groter geheel en smelten samen tot diverse ruimtes waarin de elementen elkaar op verschillende niveaus beïnvloeden.

[Tekst overgenomen van: www.vleeshal.nl]


De Vleeshal
Markt, Middelburg
www.vleeshal.nl
Alle bovenstaande foto's door: Leo van Kampen

Tegelijkertijd met de tentoonstelling is in de kabinetten van de Vleeshal The Shroom Project te zien, een project dat voorkomt uit een fysieke en metafysische fascinatie voor paddenstoelen door Annie Ratti.

Voor meer informatie over het project, klik hier.

De Kabinetten van de Vleeshal
Zusterstraat 7
4331 KG Middelburg

Fotografie: Leo van KampenFotografie: Leo van Kampen

| | | laat een reactie achter