ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

Ryan McNamara, 'Survey' in MAMA Rotterdam
Survey
Ryan McNamara
22 juni 2013 t/m 4 augustus 2013
 

754.974.720 mogelijke scenario's
Van 15 juni tot 19 juni was Ryan McNamara aanwezig om persoonlijke performances voor de bezoekers te houden. Aan de hand van het formulier hiernaast dat is te vinden in de showroom, zouden er 754.974.720 verschillende performances samengesteld kunnen worden.


De performances werden gefilmd en van 22 juni tot 4 augustus is in de showroom een installatie te zien met video's van de performances die Ryan en zijn assistenten voor MAMA's bezoekers hebben gehouden. De installatie is tegelijkertijd een performance arena waarin bezoekers hun eigen performances organiseren aan de hand van McNamara's instructies.

Ryan McNamara is een kunstenaar die anderen deel maakt van zijn werk. Zijn werk bestaat bij de gratie van het publiek en bij actieve deelname van anderen, professional of amateur. Tijdens het performanceproject Make Ryan a Dancer [2010] in PS1 in New York kreeg hij 104 dagen dansles van verschillende instructeurs. Tijdens de presentatie van Make Ryan a Dancer ging Ryan, gevolgd door de bezoekers, breakdancend, klassiek ballettend etc. door het hele tentoonstellingsgebouw van PS1. Bij zijn eerste grote solotentoonstelling Still [2012] liepen de bezoekers een fotostudio binnen. Iedereen werd model en poseerde in absurde decors met absurde kostuums en dito houdingen.

Survey sluit aan bij MAMA's beleidsthema 'All Together Now'. In 'All Together Now' is er aandacht voor 'participant activated installations' en performances waarin een rol is weggelegd voor participatie van het publiek maar waar de kunstenaars de aanjagers zijn van evenementen en avonden die anders nooit zouden bestaan.

Meer informatie: www.showroommama.nl

MAMA
Witte de Withstraat 29 - 31
3012 BL Rotterdam

| | | tag - ryan mcnamara, mama, expositie | laat een reactie achter