ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

OBVIOUSLY Bonno van Doorn, 1646




 Wat Bonno van Doorn laat zien in 1646 is nauwelijks een ‘expositie’ te noemen, omdat het indruist tegen alles wat we bij een tentoonstelling gewend zijn. Wat hij met de projectruimte heeft gedaan, staat haaks op het concept van de ‘white cube’, dat sinds jaar en dag de meest toegepaste strategie is om kunst tentoon te stellen. Voor OBVIOUSLY transformeerde hij de ruimte van 1646 in een volledig vreemde wereld, met nieuwe vormen, en waarin alles net niet is wat het lijkt.

De kunstenaar aan het werk


Van Doorn streeft ernaar om zijn werk volledig aan betekenis te laten ontsnappen. Het werk dat hij maakt is volledig betekenisloos en wijst naar niets anders dan zichzelf. ‘Het werk van Bonno van Doorn wijst op de mogelijkheid van een vrije ruimte ergens tussen de dingen in, die zich ontworstelt aan onze compulsieve neiging om de objectieve wereld om ons heen te bedwingen,’ lezen we in de begeleidende tekst bij OBVIOUSLY. Het resultaat is dus niet zozeer een tentoonstelling om te beschouwen, als een omgeving om in te zijn.


Ondanks dit streven naar het betekenisloze, vindt er donderdagavond 4 april om 20:00 uur een 'achtergrondinformatieavond' plaats in de projectruimte van 1646. Tijdens deze avond zal Manuel Klappe in gesprek gaan met Bonno van Doorn. Over zijn werk? Wie weet. Zal het zijn werk van uitleg voorzien? Met het oog op bovenstaande, valt dat natuurlijk maar zeer te betwijfelen. In ieder geval is het een mooie reden om een kijkje in de wereld van Van Doorn te wagen.

OBVIOUSLY
Bonno van Doorn
9 maart - 13 april 2013

1646
artist-run project space
Boekhorststraat 125
Den Haag

www.1646.nl




| | | 2 reacties
Hans | 28 april 2013 20:58

leuk, maar een beetje te veel kunst... arti, als ik het zo mag zeggen. Hoe dan ook is de achterliggende gedachte interessant.

Veroesja | 08 mei 2013 17:40

Bonno! Wat jammer dat ik te laat ben. Een omgeving om in te zijn. Klinkt betekenisvol.