ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

Morgen: lezing Maria Ikonomopoulou in CODA


Crisis Transformation

Crisis Transformation

De tentoonstelling Coda PaperArt toont werk van 39 zeer verschillende kunstenaars en vormgevers, die allemaal op een heel eigen manier werken met het materiaal papier. CODA wil een aantal kunstenaars aan u voorstellen, zodat u in de ontmoeting met de kunstenaar het verhaal, de inspiratie van de kunstenaar hoort en ziet. Zondag 11 augustus vertelt Maria Ikonomopoulou over de werken die zij speciaal voor CODA PaperArt maakte. De lezingen zijn gratis te bezoeken in CODA Auditorium. 

Maria Ikonomopoulou vertelt over de achtergrond van haar werken Wallpaper 23/12/12 en Crisis Information. Ze staat stil bij hoe het idee is ontstaan en bij de bijzondere omstandigheden waar ze tijdens de uitvoering mee te maken had. Verder laat ze zien hoe deze installaties aansluiten bij de rest van haar werk, welke overeenkomsten er met andere projecten zijn en wat haar relatie tot het materiaal is.

Crisis Transformation

Crisis Transformation

Maria Ikonomopoulou maakt in haar werk gebruik van de Griekse kranten die haar moeder gedurende 28 jaar maandelijks vanuit haar geboorteland Griekenland opstuurde. De crisis in Griekenland deed haar besluiten niet alleen de kunstbijlagen, maar ook de financiële katernen onderdeel te laten zijn van haar werk. Ze knipt er bloemen uit en bindt deze met draden aan elkaar tot een bloemengordijn. Door kranten in deze nieuwe vorm te gieten, kan de toeschouwer even stilstaan bij het laatste nieuws en hier zijn of haar gedachten over laten gaan. Crisis Transformation is een vrolijk ogend en kleurrijk bloemengordijn dat vele crisisberichten tot iets moois transformeert.

Lezing Maria Ikonomopoulou in CODA
Deelnemende kunstenaar CODA PaperArt vertelt
zondag 11 augustus 2013 van 15.00 – 16.00 uur

CODA museum
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
www.coda-apeldoorn.nl

Wallpapers, Crisis Transformation in CODA

Crisis Transformation in CODA
detail

| | | tag - CODA, Maria Ikonomopoulou | laat een reactie achter