ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

Een rijke traditie in KiK vertaaldHet kunstenaarsduo diSTRUKTURA bestaande uit Milica Milićević (1979) and Milan Bosnic (1969) uit Belgrado verblijven van 25 juni tot en met 26 augustus in KiK. Uit ongeveer veertig AiR-voorstellen die via de oproep op de website van KiK zijn binnengekomen is hun voorstel gekozen. Zij zullen tezamen met 3 talentvolle jonge kunstenaars een bijzondere tentoonstelling laten zien met als titel THIRD NATURE. 

Hun plan komt voort uit eerder onderzoek naar het ontstaan en omgaan met het landschap. Zij refereren aan Caspar David Friedrich en plaatsen hun werk dat bestaat uit foto’s en schilderijen in een rijke traditie van kunstenaars en landschapsarchitecten die hen voorgingen in het onderzoek naar hoe de mens zich verhoudt tot het hem omringende landschap. Zij zullen tijdens hun aanwezigheid contact zoeken met bewoners uit de omgeving en met toeristen die specifiek op het Drentse landschap afkomen om te genieten van haar schoonheid en rust. Het resultaat van hun verblijf dat zal bestaan uit foto’s en schilderijen en zal worden tentoongesteld in KiK.


De presentatie van diSTRUKTURA is aangevuld met schilderijen en video's van 3 talentvolle jonge kunstenaars: Michiel Huige (video's en een land-art-conceptplan). Simone Albers, (schilderijen) Roos van Dijk (schilderijen)

Tot en met 26 augustus, bestaat de mogelijkheid om de tentoonstelling Third Nature te bekijken in de voormalige zuivelfabriek De Venen in Kolderveen, Drenthe.


| | | tag - KiK, diSTRUKTURA