ARCHIEF
Archief » Blog » Expo's »

Dit weekend: Kijkkasten XL op Lowlands 2013


Gam Bodenhausen en Marcel de Buck,
 Terrarium

Ine Boermans werd door Lowlands festival gevraagd om tijdens de 2013 editie een aantal expositieruimtes te cureren, wat resulteerde in 'Kijkkasten XL'. Dit weekend zullen in de main street van het festivalterrein (De Hemelpoort) acht op maat gemaakte, exposities te zien zijn. 

Zo laten Bodenhausen en de Buck nieuw werk zien 
waarbij er geëxperimenteerd wordt met bewegend beeld en tekeningen. De ruimte die ze ter beschikking kregen wordt door hen gebruikt als een 'terrarium' waarin zij een stukje Mot visualiseren. Het werk wordt gemaakt vanuit een verzameling van beelden waarbij steeds weer het onbestemde en benauwende gevoel terugkomt door de onuitputtelijke groei van de natuur. Het werk is afgeleid uit een reeks tekeningen en foto's die te zien zijn 
in een handgemaakt boek 'de Mot'.
De Mot is een bestaand stuk land in België, omringd door twee smalle stroompjes,waarop een klein houten huisje staat dat gebruikt wordt als buitenverblijf.

Richtje Reinsma en Roosmarijn Schoonewelle, Bloedje. De Laatste Barrière

In een andere kijkkast, die de titel 'Bloedje. De Laatste Barrière' kreeg, duiken Roosmarijn Schoonewelle en Richtje Reinsma we diep in de oppervlakte van het lichaam, op zoek naar de natuur van de wond. Op basis van hun bevindingen maakten ze tekeningen over bloedstromingen, pleisters, hechtingen, korstjes, littekens en smart. Reinsma nam de ene helft van het kabinet voor haar rekening, Schoonewelle het andere, en het middelste paneel deden ze samen.

Alle kunstenaars die dit weekend op Lowlands exposeren: Maartje Korstanje, Marleen Sleeuwits, Pinar&Viola, Guido Nieuwendijk, Klaske Oenema, Roosmarijn Schoonewelle, Richtje Reinsma, Gam Bodenhausen, Marcel de Buck en Casper Verborg.

Meer informatie over Ine Boermans, Kijkkasten XL, het De Kijkkasten-project en Lowlands festival 2013: www.ineboermans.nl, de Facebook-pagina van De Kijkkasten en www.lowlands.nl

Gam Bodenhausen en Marcel de Buck,
 Terrarium

| | | tag - lowlands, expositie | laat een reactie achter